Dry Needling

Dry needling of triggerpoint therapie

Dry needling (ook wel triggerpoint therapie genoemd) is een techniek die door ons gebruikt kan worden wanneer je last hebt van zogenaamde ‘knopen’ (triggerpoints) in een spier. Triggerpoints kunnen zich uiten in lokale pijn en/of stijfheid (eventueel met uitstraling), bewegingsbeperkingen, minder kracht in de betrokken spier(en) en tintelingen in arm/been.

Triggerpoint behandeling

Tijdens deze behandeling maakt de therapeut gebruik van een steriel naaldje die in de triggerpoint geprikt wordt met als doel deze snel en langdurig te laten ontspannen. Het voordeel hiervan is dat de triggerpoint behandeling heel gericht op de juiste plek (de knoop) gegeven kan worden, waardoor je sneller verbetering kan ervaren ten opzichte van andere technieken. Het inbrengen van het naaldje is pijnvrij, waarbij als de juiste triggerpoint aangeprikt wordt de spier een korte reflex geeft wat voelbaar is in de vorm van een schokje /plopje.

Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je al meteen betere bewegingsvrijheid ervaren. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is van korte duur. Met dry needling wordt er geen vloeistof in je lichaam gespoten en is ook geen acupunctuurbehandeling. Dry needling wordt bij ons toegepast door fysiotherapeuten die zich hierin hebben gespecialiseerd.

Hiernaast kan een nieuwe behandelmethoden volgens de Anatomy Trains® ingezet worden. Deze geeft ook aansluiting bij myofasciale problematieken.

Klachten bij Triggerpoints

Triggerpoints zijn lokale verkrampingen in de spieren waardoor er door gebrek aan doorbloeding een pijnlijke of gevoelige plek ontstaat. De pijn is voornamelijk intern, maar aan de buitenkant kun je de triggerpoints (of knopen) herkennen aan een voelbare, soms pijnlijke, bobbels. De triggerpoints kunnen uitstralen naar andere delen in het lichaam.

Oorzaak triggerpoints

De oorzaak van triggerpoints is in veel gevallen overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook andere factoren zoals een slecht dieet, weinig tot geen beweging of een slechte houding kunnen triggerpoints veroorzaken.

Dry Needling door onze fysiotherapeut in Amsterdam Oost

Pim is gediplomeerd fysiotherapeut werkzaam in Amsterdam Oost sinds 2006 en heeft medio 2012 zijn diploma Professional Master in de Manuele Therapie behaald. Verdere specialisaties zijn onder meer de triggerpoint behandeling, waarbij het toepassen van dryneedling bij myofasciale problematieken ingezet kan worden.

West
Overtoom 143
1054 HG Amsterdam

Oost
Wibautstraat 131
1091 GL Amsterdam

Zuid
Eduard van Beinumstraat 110
1077 CL Amsterdam

Contact!

Wil je in contact komen met dé fysiotherapie praktijk in de regio van Amsterdam? Vul dan het onderstaande formulier in

Email website Vondelfysio.nl

Locatie

9 + 12 =