Maarten is in 2008 afgestudeerd aan de Hanzehogeschool te Groningen. In juli 2014 heeft hij met succes de 3-jarige opleiding Master Manuele Therapie (SOMT) afgerond.

Het vak fysiotherapie past goed bij Maarten. Hij vindt het omgaan met mensen, i.c.m. het medische aspect en de afwisseling gedurende de dag, heel prettig. De specialisatie tot Manueel Therapeut was voor hem heel logisch: hij zocht naar verdieping in zijn vak en tegelijkertijd de mogelijkheid om patiënten binnen enkele behandelingen een goed behandelresultaat te kunnen bieden. Als manueeltherapeut is hij gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan stoornissen in het bewegen van de gewrichten van het houdings- en bewegingsapparaat. Voornamelijk gaat dit om klachten van de wervelkolom. Maar ook bij bewegingsbeperkingen van de gewrichten in armen en benen, kan hij een belangrijke rol spelen.

Naast de Manuele therapie heeft hij zich gespecialiseerd in Dry Needling. Naast het behandelen op gewrichtsniveau is Maarten dus in staat om direct met behulp van een “droge naald” problemen in de spieren direct op te lossen. Door deze combinatie is het vaak mogelijk om pijn op een korte termijn af te laten nemen en de bewegelijkheid te vergroten. Echter ontstaan veel klachten door een slechte houding of overbelasting van werk of sport. Belangrijk in het herstel van klachten is dan ook het verbeteren van de houding en de coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen van benodigde spieren om de oorspronkelijke werkzaamheden of het niveau van sport te kunnen hervatten. In de therapie is dit dan ook belangrijk onderdeel. Hiervoor werkt hij dan ook samen met de collega’s die de training in de oefenzaal verder begeleiden.

Maarten is per email te bereiken op: maarten@vondelfysio.nl