Kaakfysiotherapeut

Ervaar je kaakklachten? Je bent gelukkig niet de enige. Veel Nederlanders ervaren wel eens kaakklachten in hun leven, maar zoeken niet direct naar een oplossing voor de oorzaak. Toch kunnen kaakklachten het dagelijks leven een stuk minder plezierig maken. Je hebt bijvoorbeeld moeite met kauwen, praten of zelfs gapen of hoort continu een tik bij het eten. Een kaakfysiotherapeut helpt je van je klachten af.

Oorzaak kaakklachten

Pijn in kaak door stress
Heb je het gevoel dat er veel spanning op je kaken staat en straalt dit zelfs uit naar je schouder of je nek? Vaak ontstaan kaakklachten door stress. In stressvolle periodes gaan mensen hun kaken klemmen, knarsen, lip bijten, wangbijten, kauwgom kauwen of zelfs tongpersen. Deze handelingen heb je in het dagelijks leven nauwelijks door en sluipen erin. Het gevolg is pijn in de kaken.

Kaakgewricht
Ervaar je een klikkend geluid tijdens het eten? Dan kan het ook goed zijn dat de klachten veroorzaak worden door het kaakgewricht zelf. De kraakbeenschijf is verplaatst en veroorzaakt een knakkend geluid en zorgt ervoor dat je niet volledig je mond kan openen.

BEHANDELING KAAKFYSIOTHERAPEUT

Ervaar je al een lange periode kaakklachten of word je beperkt in je bewegingsvrijheid, dan is het goed om contact op te nemen met een kaakfysiotherapeut. Een kaakfysiotherapeut analyseert eerst de oorzaak van de klachten en stelt vervolgens een behandelplan (kaakfysiotherapie) op maat op. De exacte kaakfysiotherapie is afhankelijk van de oorzaak van de kaakklachten en kan zowel bestaan uit oefentherapie of dry needling voor de kaak.

BEKIJK OOK ONZE VIDEO'S MET MAKKELIJKE PREVENTIEVE TIPS TIJDENS SPORT EN WERK!

Kaakklachten behandeling Amsterdam

VondelFysio is een servicegerichte, state-of-the-art praktijk met vier locaties in het hart van Amsterdam. Met een bevlogen team van therapeuten bieden wij onze patiënten snelle en toegankelijke zorg van hoge kwaliteit. Binnen dit team werken we nauw met elkaar samen en maken we continu gebruik van laatste innovaties om jou de beste zorg te kunnen bieden.

Servicegericht werken staat bij ons heel hoog in het vaandel! Wij maken gebruik van een eigen portaal om eenvoudig zelf afspraken in te boeken en te wijzigen. Tevens kan je hiermee natuurlijk snel een eerste afspraak maken!

Een gezellig team met veel specialisten waarin we altijd bezig zijn de beste individuele zorg te geven die zowel aansluit bij jou als persoon als voor de klacht waarmee je komt.

We zitten op 4 locaties door Amsterdam, hierdoor zit er bijna altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Een goede bak koffie (of thee) staat op elke locatie voor je klaar!