Voetbal fysiotherapie

Voetbal is een dynamische sport waarbij het lichaam intensief wordt belast. Door de vele explosieve bewegingen en draaibewegingen is de kans op blessures groot. Voetbalblessures kunnen zowel acuut als geleidelijk ontstaan. Als voetballer is het belangrijk om snel van blessures te herstellen en te voorkomen dat deze terugkeren. Bij Vondel Fysio bieden wij fysiotherapie aan om voetballers te helpen bij het voorkomen en behandelen van blessures.

Binnen onze praktijk zijn George en Sten de specialisten in het beoordelen en behandelen van voetbal gerelateerde klachten- en of blessures.  

Behandeling van voetbalblessures door ervaren fysiotherapeuten

Onze fysiotherapeuten hebben jarenlange ervaring in het behandelen van voetbalblessures. Zij hebben de kennis en kunde om jou als voetballer snel weer fit te krijgen. Onze behandelingen zijn gericht op het herstellen van de fysieke en functionele capaciteit van het lichaam. Dit kan door middel van verschillende behandelmethoden, zoals oefentherapie, dry needling, medical taping of één van onze andere specialisaties.

BEKIJK OOK ONZE VIDEO'S MET MAKKELIJKE PREVENTIEVE TIPS TIJDENS SPORT EN WERK!

Een aantel veelvoorkomende klachten

Enkelblessure

Een enkelblessure is een veel voorkomende blessure bij voetballers. Een verzwikte enkel of enkelverstuiking ontstaat vaak doordat de enkel plotseling naar binnen of buiten wordt gedraaid, waardoor de gewrichtsbanden uitrekken of scheuren. Dit kan gebeuren tijdens een sprint, bij het maken van een onverwachte beweging of tijdens een duel met een tegenstander.

De symptomen van een enkelblessure 

Dit kan variëren van mild tot ernstig. In milde gevallen kan er sprake zijn van enige pijn en stijfheid in de enkel, terwijl in ernstige gevallen er sprake kan zijn van een flinke zwelling, bloeduitstortingen en een beperkte mobiliteit van de enkel. Het kan ook voorkomen dat er een krakend geluid wordt gehoord op het moment van de blessure.

Liesblessure

Een liesblessure is een veelvoorkomende voetbalblessure die kan variëren in ernst. De blessure kan ontstaan door een plotselinge beweging, een val, of door overbelasting. De liesstreek bestaat uit verschillende spieren, waaronder de adductoren (spieren aan de binnenzijde van het bovenbeen), de heupbuigers en de bilspieren. Bij een liesblessure kan er sprake zijn van een lichte verrekking, een spierscheur of zelfs een breuk.

De symptomen van een liesblessure

Symptomen van een liesblessure zijn onder andere pijn, stijfheid en zwelling in de liesstreek. Het kan ook moeilijk zijn om het been te bewegen of te belasten. Bij een ernstige blessure kan er zelfs sprake zijn van bloeduitstortingen in de liesstreek.

KNIEblessure

De knie is een van de meest complexe en belangrijke gewrichten in het lichaam en wordt veel belast bij voetbal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat knieblessures veel voorkomen bij voetballers. Een knieblessure kan variëren van een lichte verstuiking tot een ernstig letsel zoals een gescheurde kruisband.

Een veel voorkomende knieblessure bij voetballers is een meniscusletsel. De meniscus is een stukje kraakbeen in de knie dat helpt om de druk en schokken die ontstaan bij beweging op te vangen. Een meniscusletsel kan ontstaan door een draaibeweging van de knie, bijvoorbeeld tijdens een sliding of het maken van een abrupte wending. Symptomen van een meniscusletsel zijn onder andere pijn, zwelling en beperkte bewegingsvrijheid.

Onze specialisten:

Behandeling Voetbalklachten

Heb jij een blessure die is ontstaan bij voetbal? Dan is het allereerst goed om te blijven bewegen. Is de pijn blijvend of kan je door je blessure minimaal bewegen, dan is het goed om een van onze voetbal-gespecialiseerde fysiotherapeuten te raadplegen. Deze kan dan door middel van specifieke testen achterhalen wat er aan de hand is en een behandelplan opstellen. De exacte behandeling is afhankelijk van de oorzaak van de klachten en kan zowel bestaan uit oefentherapie, dry needling of één van onze andere specialisaties. Binnen onze praktijk zijn George en Sten specialist. Mocht je blessure heel acuut zijn waarbij veel zwelling en verkleuring aanwezig is dan kan het raadzaam zijn om eerst langs de huisarts te gaan.