Dry Needling of Triggerpoint therapie in Amsterdam

Wat is het?

Ben jij op zoek naar een fysiotherapeut voor Dry Needling in de omgeving Amsterdam? Dry needling (ook wel triggerpoint therapie genoemd) is een techniek die door ons gebruikt kan worden wanneer je last hebt van zogenaamde ‘knopen’ (triggerpoints) in een spier. Triggerpoints kunnen zich uiten in lokale pijn en/of stijfheid (eventueel met uitstraling), bewegingsbeperkingen, minder kracht in de betrokken spier(en) en tintelingen in arm/been.

Triggerpoint behandeling

Tijdens deze behandeling maakt de therapeut gebruik van een steriel naaldje die in de triggerpoint geprikt wordt met als doel deze snel en langdurig te laten ontspannen. Het voordeel hiervan is dat de triggerpoint behandeling heel gericht op de juiste plek (de knoop) gegeven kan worden, waardoor je sneller verbetering kan ervaren ten opzichte van andere technieken. Het inbrengen van het naaldje is pijnvrij, waarbij als de juiste triggerpoint aangeprikt wordt de spier een korte reflex geeft wat voelbaar is in de vorm van een schokje /plopje.

Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je al meteen betere bewegingsvrijheid ervaren. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is van korte duur. Met dry needling wordt er geen vloeistof in je lichaam gespoten en is ook geen acupunctuurbehandeling. Dry needling wordt bij ons toegepast door fysiotherapeuten die zich hierin hebben gespecialiseerd.

Hiernaast kan een nieuwe behandelmethoden volgens de Anatomy Trains® ingezet worden. Deze geeft ook aansluiting bij myofasciale problematieken.

Onze specialisten: