Manuele Therapie
in Amsterdam

Ben je op zoek naar een manueel therapeut in Amsterdam Oost, Zuid of West? Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten, hoofdpijn, nekklachten, uitstralingspijn en ander soort klachten.

Wat is manuele therapie?

Bij de manuele therapie gebruikt de fysiotherapeut specifieke technieken (mobilisaties en manipulaties) om je gewrichten met minder pijn en meer beweging te laten functioneren. Er kan een hoorbare klik (‘kraken’) optreden, maar dat hoeft niet en betekent ook niet dat een manipulatie per definitie geslaagd is. Het behandelprogramma van de therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Het doel van manuele therapie is om de klachten en/of pijn op korte termijn aanzienlijk te verminderen.

Verschil met Fysiotherapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn fysiotherapie opleiding een 3-jarige masterstudie Manueel Therapie heeft gevolgd. Daardoor beschikt de manueeltherapeut over extra kennis over het bewegingsapparaat in het algemeen, en van de wervelkolom in het bijzonder. De manueel therapeut is dé specialist voor nek- en rugklachten.

Het manipuleren door manueel therapeuten is vastgelegd in de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg en mag alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerde manueel therapeut.

Onze specialisten: