Hardloop blessures

Bij ons werken fysiotherapeuten die jarenlange ervaring hebben in het behandelen van hardloop blessures. Ze beschikken over de kennis en kunde om jou als hardloper weer snel op de been te krijgen. Onze behandelingen zijn gericht op het herstellen van de fysieke en functionele capaciteit van het lichaam, gebruik makend van verschillende behandelmethoden.

Begrijpen en Behandelen van Hardloopblessures

Hardloopblessures variëren van een overbelaste voet tot een pijnlijke heup, van scheenbeenklachten tot knieproblemen zoals de Lopersknie en Runner’s Knee, of Patellofemorale Pijnsyndroom. Al deze blessures vereisen een specifieke aanpak om ervoor te zorgen dat je weer veilig en effectief kunt hardlopen.

Tractus Iliotibialis Frictiesyndroom
Het tractus iliotibialis frictiesyndroom, ook wel bekend als lopersknie, is een veelvoorkomende blessure bij hardlopers. Het veroorzaakt pijn aan de buitenkant van de knie door wrijving tussen de band aan de buitenkant van de dij en het kniegewricht. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben ruime ervaring in het behandelen van dit syndroom door middel van technieken als oefentherapie, dry needling en medical taping.

Hardloop blessure aan voet, heup, scheenbeen, knie of kuit
Of het nu een hardloopblessure aan de voet, heup, scheenbeen, knie of kuit betreft, onze specialisten hebben de expertise om de juiste behandeling te bieden. Het herstelproces kan variëren van het verlichten van pijn en ontstekingen tot het verbeteren van de mobiliteit en het versterken van de spieren om toekomstige blessures te voorkomen.

BEKIJK OOK ONZE VIDEO'S MET MAKKELIJKE PREVENTIEVE TIPS TIJDENS SPORT EN WERK!

Onze specialisten:

Hardloopschema voor- en na Revalidatie

Zodra je klaar bent met revalideren, is het van cruciaal belang om verstandig en gestaag terug te keren naar je normale hardlooproutine. Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen met een persoonlijk hardloopschema voor na je revalidatie. Deze schema’s zijn ontworpen om de kans op het opnieuw optreden van blessures te minimaliseren en je uithoudingsvermogen en kracht op een veilige manier te verhogen.

In het herstelproces van een hardloopblessure, staan we naast je om je de ondersteuning en expertise te bieden die je nodig hebt om weer met vertrouwen te kunnen hardlopen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult.