nieuwsbrief zorgverzekeraars 2022

De decembermaand – nú tijd om je zorgverzekering te checken en aan te passen!
De december-maand staat voor ons altijd weer in het teken van keuzes maken met welke zorgverzekeraars we gaan samenwerken. We willen je graag informeren over de stappen en veranderingen die we gaan maken voor 2022. Deze veranderingen kunnen tot gevolg hebben dat wij in 2022 geen contract meer hebben met jouw zorgverzekeraar. Lees daarom verder, zodat je indien nodig nog eventuele stappen kan ondernemen.

Keuze zorgverzekeraar
Zoals ieder jaar is het een flink gepuzzel om de juiste zorgverzekeraar te kiezen. Niet te duur, goede dekking en ook nog een contract met je favoriete fysiotherapeut. Een hele opgave!

Er zijn verschillende sites die vergelijkingen maken om je te helpen een passende keuze te maken, vaak is de prijs leidend ten opzichte van wat je krijgt (fysio, tand etc). Elk jaar moeten ook wij de keuze maken welk contract we wel tekenen en welke niet. Wij baseren onze keuzes om een contract te tekenen simpelweg op de volgende pijlers: tarief, duurzaamheid en administratieve last. Met de volgende zorgverzekeraars zullen we in 2022 een contract hebben:

Getekende contracten voor 2022

  • DSW (inclusief Stad Holland, InTwente)
  • ASR, (inclusief de Amersfoortse, Ditzo)
  • ONVZ (Inclusief PNO zorg, VvAA en jaaah.)
  • ACHMEA (Inclusief Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland, Prolife, ZieZo en AON)
  • VGZ (inclusief IZA, UMC, Unive (ZEKUR.nl) VGZ (bewuzt, IZZ, Promovendum, National academic en Besured) 
  • Heb je een bovenstaande zorgverzekeraar en daarbij extra fysio in je pakket, dan zullen je behandelingen bij VondelFysio volledig vergoed worden! Mocht je toch een andere zorgverzekeraar hebben gekozen en wel fysio in je pakket hebben, zal er een deel van het praktijktarief vergoed worden. Lees goed welke voorwaarden je zorgverzekeraar hieraan stelt, elk jaar wordt er meer gekort zodat je eigen bijdragen omhoog gaat!

    (voorbeeld CZ: Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener zal 50% van de nota vergoed worden, dit zijn vergoedingen obv landelijke tarieven die lager liggen dan ons prakrijktarief) 

Je bent bij ons altijd welkom!
Uiteraard kun je altijd bij ons terecht met lichamelijke klachten, ook zonder contract of fysio in je pakket. We hanteren dan onze prakrijktarieven. 

Overstappen?!
Mocht het voor jou niet uitmaken bij welke zorgverzekeraar je aangesloten zit, kies er 1 waar wij een contract mee hebben. Wanneer je dit nog in december doet, regelt je nieuwe zorgverzekeraar de overstap! 

Een gezond en sportief 2022!
Dat we ook in 2022 met z’n allen gezond en sportief mogen blijven, liefst met zo min mogelijk blessures (en anders weet je ons te vinden ;-))

Team VondelFysio