Armklachten (RSI klachten)

Manuele therapie Amsterdam met Pim

Arm-, nek- of rugklachten komen veel voor en meestal in combinatie met elkaar. Vaak is er sprake van uitstralingspijn omdat de armen, rug en schouders met elkaar in verbinding staan door gewrichten, spieren en zenuwen. Pijn in de onder- of bovenarm wordt veroorzaakt door overbelasting tijdens sport of een verkeerde houding tijdens het werk. We vertellen je graag meer over de oorzaken van armklachten en hoe fysiotherapie hierbij kan helpen.

RSI klachten aan arm

RSI is een verzamelnaam voor veel voorkomende klachten aan de arm, nek en schouders. RSI klachten ontstaan wanneer er sprake is van langdurige overbelasting van de armen, nek, schouders, polsen of handen. Dit ontstaat niet alleen door intensief sporten, maar ook door een verkeerde houding. Klachten die ervaren worden zijn ontstekingen, spierspanning en gewrichtsbeperking.

Pim fysiotherapeut en Manueel therapeut Amsterdam Oost

Muisarm fysiotherapie behandeling

Een muisarm is een bekende blessure en valt ook onder de RSI klachten. Een muisarm wordt veroorzaakt door overmatig computer en/of laptop gebruik. In 2020 zijn veel mensen verplicht thuis gaan werken en zijn alle ergonomische bureaus ingeruild voor eettafels. Een korte periode op deze manier werken is geen probleem, maar meer dan een jaar een verkeerde zithouding aannemen kan allerlei klachten veroorzaken, waaronder een muisarm.

Symptomen muisarm

Klachten bij een muisarm zijn spiervermoeidheid, slapheid, een tintelend gevoel of gevoelloosheid in de arm of pols of zelfs nek- en rugklachten.

Behandeling muisarm (muisarm fysiotherapie)

Er zijn verschillende behandelingen voor een muisarm. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in RSI klachten en verzorgen graag een behandeling voor een muisarm op maat. Belangrijk naast de fysiotherapie behandeling van een muisarm is ontspanning, beweging en het tijdelijk niet gebruiken van de pijnlijke lichaamsdelen. 

Pim fysiotherapeut en Manueel therapeut Amsterdam Oost

Diagnose armklachten

Onze fysiotherapeut onderzoekt uitgebreid de oorzaak en symptomen van de armklachten om een passend behandelplan op te stellen. Zo is het belangrijk hoe de klachten ontstaan zijn. Dit kan door het langdurig aannemen van een verkeerde houding of aanhoudende stress, maar armklachten kunnen ook acuut ontstaan door een val.

Behandeling armklachten

Er is geen vaste behandeling voor armklachten omdat het vooral van belang is om de oorzaak van de klachten te achterhalen. De fysiotherapeut stelt daarom eerst een behandelplan op. Onze fysiotherapeuten in Amsterdam zijn gespecialiseerd in manuele therapie, dry needling, medical taping, sport revalidatie en pilates.
Ervaar je arm-, rug- of nekklachten? Plan dan vandaag nog een afspraak. Onze fysiotherapeuten helpen je graag van je klachten af.

West
Overtoom 143
1054 HG Amsterdam

Oost
Wibautstraat 131
1091 GL Amsterdam

Zuid
Eduard van Beinumstraat 110
1077 CL Amsterdam

Contact!

Wil je in contact komen met dé fysiotherapie praktijk in de regio van Amsterdam? Vul dan het onderstaande formulier in

Email website Vondelfysio.nl

Locatie

10 + 1 =