Manuele Therapie Amsterdam

Manuele therapie Amsterdam met Pim

Manuele therapie behandeling in Amsterdam

Ben je op zoek naar een manueel therapeut in Amsterdam oost, zuid of west? Onze fysiotherapeuten zijn o.a. gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten, hoofdpijn, nekklachten, uitstralingspijn en ander soort klachten.

Maak direct een afspraak

Wat is manuele therapie?

Bij de manuele therapie gebruikt de fysiotherapeut specifieke technieken (mobilisaties en manipulaties) om je gewrichten met minder pijn en meer beweging te laten functioneren. Er kan een hoorbare klik (‘kraken’) optreden, maar dat hoeft niet en betekent ook niet dat een manipulatie per definitie geslaagd is. Het behandelprogramma van de therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Het doel van manuele therapie is om de klachten en/of pijn op korte termijn aanzienlijk te verminderen.

Pim fysiotherapeut en Manueel therapeut Amsterdam Oost

Verschil tussen manueel therapeut en Fysiotherapeut

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn fysiotherapie opleiding een 3-jarige masterstudie Manueel Therapie heeft gevolgd. Daardoor beschikt de manueeltherapeut over extra kennis over het bewegingsapparaat in het algemeen, en van de wervelkolom in het bijzonder. De manueel therapeut is dé specialist voor nek- en rugklachten.

Het manipuleren door manueel therapeuten is vastgelegd in de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg en mag alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerde manueel therapeut.
Maak direct een afspraak

Manueel therapeut Amsterdam

Pim is gediplomeerd fysiotherapeut sinds 2006 en heeft medio 2012 zijn diploma Professional Master in de Manuele Therapie behaald. Verdere specialisaties zijn onder meer Dry Needling, waarbij het toepassen van dryneedling bij myofasciale problematieken ingezet kan worden. Hiernaast kan een nieuwe behandelmethoden volgens de Anatomy Trains® ingezet worden. Deze geeft ook aansluiting bij myofasciale problematieken. Daarbij is Pim gecertificeerd Neurac trainer als onderdeel van RedCord, waarbij proprioceptie en neuromusculaire training een goede tool in de revalidatie zijn om (top)sporters weer op niveau te krijgen.

Verder kun je bij Vondelfysio ook terecht voor: medical taping, sport revalidatie, inspanningsfysiologie en pilates.

West
Overtoom 143
1054 HG Amsterdam

Oost
Wibautstraat 131
1091 GL Amsterdam

Zuid
Eduard van Beinumstraat 110
1077 CL Amsterdam

Contact!

Wil je in contact komen met dé fysiotherapie praktijk in de regio van Amsterdam? Vul dan het onderstaande formulier in

Email website Vondelfysio.nl

Locatie

7 + 8 =