Pilates

The Pilates Method – Contrology (The Art of Control)
In het kort bestaat Pilates uit een bewegingssysteem dat flexibiliteit, kracht en controle samenbrengt. De methode is gebaseerd op de volgende zes pijlers: concentratie, controle, centriciteit, vloeiende bewegingen en ademhaling.
De Pilates methode is gebaseerd op de kracht van weerstand door het gebruik van veren en zwaartekracht. Op deze manier kan het lichaam lange en soepele spiermassa opbouwen. Wanneer de authentieke Pilates methode toegepast wordt kan het lichaam, op korte termijn, veranderen.

Voor wie is Pilates geschikt?
Pilates is voor iedereen en kan worden aangepast aan alle leeftijden en lichaamscondities. Het is een ideale manier om vol energie en dynamiek, fit te blijven. Het regelmatig volgen van Pilates helpt tegen stress en brengt balans tussen lichaam en geest. Pilates werkt daarnaast aan een sterke core (buikspieren en rugspieren) betere houding en voorkomt daardoor fysieke disbalans. Pilates heeft vele atleten geholpen om hun prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen en bij trauma’s, een snel herstel te bevorderen.

West
Overtoom 143
1054 HG Amsterdam

Oost
Wibautstraat 131
1091 GL Amsterdam

Zuid
Eduard van Beinumstraat 110
1077 CL Amsterdam

Contact!

Wil je in contact komen met dé fysiotherapie praktijk in de regio van Amsterdam? Vul dan het onderstaande formulier in

Email website Vondelfysio.nl

Locatie

10 + 5 =